تجهیزات پزشکی حرفه ای

معرفی انواع دستگاه اکسیژن بهمراه مدل

دستگاه اکسیژن یکی دیگر از تجهیزات پزشکی محسوب میشود،  اکسیژن در واقع یکی  از ضروریات مهم  برای ادامه زندگی هر فردی به حساب می آید همان طور که میدانید اکسیژن بدن هر فردی در حالت طبیعی 10 درصد میباشد که در صورت کاهش اکسیژن باعث ایجاد تورم در مغز و در صورت رسیدن سطح اکسیژن به پایین تر از 6 درصد، فرد در معرض خطر حتمی مرگ قرار خواهد گرفت. به همین منظور برای کاهش آسیب های احتمالی توسط کمبود اکسیژن ، دستگاهای اکسیژن امر بسیار ضروری و موثر است . که با خواندن این مقاله به موضوعات مانند دستگاه اکسیژن چیست ؟ انواع دستگاه های اکسیژن ؟ نکاتی که باید در مورد دستگاه اکسیژن بدانید ؟ مزایای دستگاه اکسیژن چیست ؟ آیا من به دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارم؟

 

دستگاه اکسیژن ساز

 

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژنساز، دستگاهی است که به جهت رساندن اکسیژن کافی (10 درصد ) به بیمار میباشد استفاده می گردد.

 

انواع دستگاه اکسیژن‌ ساز‌ :

اکسیژن‌ ساز‌ها انواع مختلفی دارند اما به طور کلی به دو دسته  تقسیم می شوند : 1- ثابت 2- قابل حمل

1- دستگاه اکسیژن‌ ساز‌ ثابت:

بیشتر اکسیژن ساز‌هایی که در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند از نوع ثابت هستند. این دستگاه‌ها می‌توانند به صورت پالسی و مداوم اکسیژن تولید کنند.

پالسی : منظور از کلمه پالسی این است که دستگاه طی فاصله زمانی که شما برایش تعیین کرده اید مقدار اکسیژن را تامین میکند و همچنین شما میتوانید دستگاه را طوری تنظیم کنید که به طور مدام اکسیژن را تامین کند

اکسیژن‌ ساز‌های ثابت : دارای چرخ هایی در قسمت زیرین است که این ویژگی قابل حمل بودن دستگاه را برای شما آسان میکند .

 

 

 دستگاه اکسیژن‌ ساز‌ ثابت

 

 

2- دستگاه اکسیژن‌ ساز‌ قابل حمل:

تنها تفاوت اکسیژن‌ ساز‌های قابل حمل و اکسیژن های ثابت این است که : 1- وزن کم‌تر 2-  اندازه کوچک‌تری نسبت به اکسیژن‌ ساز‌های ثابت دارند  و همچنین این دستگاه اکسیژن نیز به صورت پالسی اکسیژن تولید می‌کنند.

در این دستگاه‌ها می‌توان اکسیژن خروجی را به صورت دستی مطابق با نیاز بیمار از طریق صفحه کنترلی که روی دستگاه نصب شده است تغییر داد.

این دستگاه اکسیژن ساز با دیگر دستگاه ها هیچ تفاوت ندارد تنها تفاوت آن : 1- استفاده از باتری در کنار برق مستقیم 2- وزن آن‌ها است.

موضوع دیگر که در مورد دستگاه های اکسیژن ساز قابل حمل مورد اهمیت است، این است که طول عمر باتری موجود در دستگاه است. بعضی از باتری‌ها می‌توانند 1 ساعت شارژ نگه دارند و بعضی دیگر تا 8 ساعت هم شارژ را نگه می‌دارند

بیشتر دستگاه‌های اکسیژن‌ ساز پرتابل از سیستم خروجی IMPLUS استفاده می‌کنند. این سیستم دارای سنسور‌هایی در داخل دستگاه است که دم و بازدم بیمار را تشخیص می‌دهد و در هنگام دم، اکسیژن را به بیمار می‌رساند و در هنگام بازدم، مونوکسید کربن را خارج می‌کند. این سیستم می‌تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند و تنفس بیمار را راحت‌تر کند.

دستگاه‌های اکسیژن ساز قابل حمل دارای اندازه های متفاوت میباشند  برای بیمارانی که دارای بیماری‌های تنفسی از قبیل آسم حاد و مزمن و اختلالات غیر حاد تنفسی هستند، دستگاه‌هایی با ظرفیت تولید 3 یا 5 لیتر اکسیژن در دقیقه بسیار مناسب است. برای بیماران سرطانی و یا افرادی که ریه‌هایشان به صورت تقریبا جدی تخریب شده است، دستگاه‌هایی با ظرفیت 7 تا 10 لیتر در دقیقه توصیه می‌شود.

 

دستگاه اکسیژن‌ ساز‌ قابل حمل

 نکاتی که بهتر است درباره دستگاه اکسیژن‌ ساز بدانید

1-  مقدار اکسیژن خروجی از دستگاه اکسیژن‌ ساز بین 90 تا 95 درصد است.

2- اگر این دستگاه روشن باشد و به وسیله مسیر خروجی به بیمار متصل نباشد، اکسیژنی را به فضای داخل اتاق اضافه نمی‌کند.

3- دستگاه‌های اکسیژن‌ ساز خانگی همگی با برق کار می‌کنند و هیچگونه باتری یا سیلندر ذخیره سازی‌ای ندارند و بعد از قطع شدن برق به طور کامل از کار خواهند افتاد.

4- این دستگاه‌ها دارای 2 نوع فیلتر هستند که عبارتند از:

– فیلتر اسفنجی یا ابر صنعتی قابل شستشو که هر هفته یک بار نیاز به شستشو دارد.

– فیلتری از جنس کاغذ مخصوص که هر 6 ماه یک بار نیاز به تعویض دارد.

5- هیچگاه دستگاهای کسیژن ساز را در حالت روشن حمل نکنید و یا به بغل نخوابانید. زیرا موتور این دستگاه به صورت معلق است و احتمال خرابی دارد.

 

استفاده از اکسیژن‌ ساز چه مزایایی دارد؟

1- خالص بودن اکسیژن حاصل از دستگاه

2- تنظیم و تصفیه گردش خون

3- کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی و جلوگیری از بالا رفتن فشار خون و مقابله با بیماری‌های تنفسی مانند آسم

4- خون رسانی بهتر به بافت‌های بدن

5- شفافیت چهره و زدودن رنگ زرد بیماری از صورت بیمار

6- جلوگیری از پیری زودرس و کند کردن روند آن

7- کاهش استرس و تنش برای بیمار و اطرافیان

8- مفید برای رشد و سلامت جنین در دوران بارداری

9- افزایش طول عمر و بهبود بخشیدن به سیستم حافظه افراد

10- بهبود عملکرد ریه‌های آسیب دیده

 

 

آیا من به دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارم؟

اکسیژن ساز خانگی برای بیماران زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  • آسم
  • برونشیت مزمن
  • نارسایی احتقانی قلب
  • بیماری مزمن انسدادی ریهCOPD
  • فیبروز کیستیک
  • امفیزم
  • سرطان ریه
  • ذات الریه
  • فیبروز ریوی
  • آپنه خواب

 

دستگاه اکسیژن

 

فروشگاه اینترنتی  تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی :

اگر به دنبال یک خرید مطمئن از بهترین برندهای دنیا در زمینه تجهیزات پزشکی هستید ، پیشنهاد ما خرید از وب سایت نجات طب هست.شما میتوانید با استفاده از فروشگاه نجات طب، تجربه خرید اسان ،  ارزان تر و مطمئن را داشته باشید .محصولات عرضه شده در نجات طب از بهترین برند های دنیا می باشد و شما میتوانید قبل از خرید از کارشناسان فروش مشاوره رایگان دریافت کرده و سپس اقدام به خرید نمایید .همین حالا اقدام کنید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید