مقاله ها

 آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا

 آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا  یک بیماری است که توسط ویروس های  آنفلانزا ایجاد می شود و شبیه سرماخوردگی است و  مردم از هر رده سنی ممکن  است آنفلانزا بگیرند نشانه های آن به صورت زیر می باشد:

گلو درد

سردرد

تب

سرفه

ترشح بینی

آبریزش بینی یا گرفتگی بینی

گرفتگی صدا

احساس خستگی یا ضعف بیش از معمول

احساس سرذی

هر شخص مبتال به آنفلوانزا ممکن است تمام علائم آنفلوانزا را هم زمان نداشته باشد. برخی افراد مبتالا به آنفلوانزا تب نخواهند داشت. اکثر افراد مبتالا به
آنفلوانزا حتی بدون مراجعه به پزشک یا مصرف دارو بهبود می یابند.

دو مورد از عالمت های آنفلوانزا که کمتر دیده می شوند عبارتند از:

استفراغ

اسهال

افرادی که در معرض آنفلوانزا هستند

اقرادی که بیماری های  چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم دارند ،خانم های باردار و کهنسالان امکان مبتلا شدن  به آنفلوانزا در آنان بیشتر می باشد همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. چون این ویروس از طریق تنفسی انتقال می‌یابد در مکان‌های عمومی امکان انتقال آن بیشتر است. آلودگی از انسان به انسان است و از پرندگان به انسان، یا از تخم مرغ به انسان نمی‌باشد.

 

 

 

 

  • علت آنفولانزا چیست؟

علت آنفولانزا ویروس است؛ اما همانطور که ویروسهای مختلف باعث سرماخوردگی می شوند ویروسهایی هم که باعث آنفولانزا می شوند، مختلف هستند.

 

 

  • چگونه آنفولانزا می گیریم؟

آنفولانزا از کسی که دچار این ویروس است به ما سرایت می کند. وقتی او سرفه و عطسه می کند ویروسها با قطره های بسیار ریز آب در هوا پراکنده می شوند. در اثرهمراه با ویروسها از راه بینی و دهان ما وارد بدنمان می شوند. 

 

 

  • آیا دارویی برای آنفولانزا وجود دارد؟

دارویی که عفونتهای ویروسی عادی را درمان کند، وجر ندارد. بدن ناچار است خودش بدون کمک دارو با ویروسها مبارزه کند. وقتی دچار آنفولانزا هستیم بهترین کار این است که کاملا استراحت کنیم و مایعات زیاد بیاشامیم.

 

 

  • چرا استراحت زیاد برای رفع آنفولانزا مفید است؟

هنگامی که بدن با عفونت مبارزه می کند برای این کار احتیاج به انرژی زیاد دارد. بدن موقع استراحت به انرژی چندانی نیاز ندارد. آن وقت تمام انرژی که سلولها تولید می کنند، صرف مبارزه با میکروبها می شود؛ اما اگر اینطرف و آنطرف بدویم یا حركات سختی انجام دهیم مقدار زیادی از این انرژی برای به حرکت در آوردن ماهیچه ها و گردش اکسیژن و خون در بدن به مصرف می رسد و کار مبارزه با میکروبها برای بدن مشکلتر می شود. در نتیجه زمان درازتری لازم است تا بدن بتواند در این نبرد به پیروزی برسد.

 

 

  • چرا وقتی به آنفولانزا یا عفونت دیگری مبتلا می شویم آشامیدن مایعات مفید است؟

عفونت سبب می شود که بدن برای رهایی از دست میکروبها خیلی بیشتر از مواقع عادی مخاط تولید کند. آشامیدن مایعات به این کار کمک می کند ضمنا هنگام تب، آب بدن کم می شود؛ از اینرو وقتی دچار اینگونه بیماریها می شوید، برای جبران آب از دست رفته باید بیش از مواقع عادی مایعات بنوشید.

 

 

سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی نوعی عفونت بینی و گلو و گاهی عفونت مجراهای صدا است که به ریه منتهی می شود. تقریبا همه مردم گاهگاهی دچار سرماخوردگی می شوند.

 

  • چه نوع میکروبهای ایجاد سرماخوردگی می کنند؟

سرماخوردگی از ویروس تولید می شود؛ اما تنها یک نوع ویروس نیست که سرماخوردگی را موجب می شود بلکه ویروسهای عامل سرماخوردگی انواع مختلف دارند.

 

 

  • چرا کودکان بیش از بزرگسالان سرما میخورند؟

در خردسالی ممکن است هر یک از انواع مختلف ویروسهای سرماخوردگی که در اطراف شما هستند، شما را دچار سرماخوردگی کنند. پس هر بار که سرما می خورید،

آنتیکورهای آن نوع ویروس در بدن شما تولید می شوند. وقتی بزرگ می شوید آنتیکور بسیاری از انواع ویروسها در خون شما موجود است تا شما را از آنها محفوظ بدارد. همین امر باعث می شود که سرماخوردگیهای زمان کودکی دیگر به سراغ شما نیاید.

 

 

  • چرا وقتی سرما می خوریم از بینی ما آب می آید؟

سلولهای دیواره داخلی بینی شما می توانند مایع چسبنده ای به نام مخاط تولید کنند. وقتی سرما می خورید، تعداد زیادی از میکروبها در دیواره داخلی بینی جا گرفته اند. این سلولها می کوشند با زیاد کردن مخاط، میکروبها را بیرون برانند. هنگامی که سرماخوردگی ندارید مخاط کم کم از بینی وارد گلو می شود؛ اما حالا مخاط آنقدر زیاد شده است که به تدریج پایین نمی رود. ناچار مقدار اضافی آن از بینی خارج می شود.

 

 

  • چرا وقتی سرما می خوریم چرک از بینی خارج می شود؟

موقع بروز سرماخوردگی بدن شما گلبولهای سفید را اعزام می کند تا با میکروبهای داخل بینی تان بجنگند. نتیجه این مبارزه مقداری چرک است که در بینی باقی می ماند و به صورت ماده غلیظ و زرد رنگ خارج می شود. البته شما از بینی پر ترشح خوشتان نمی آید؛ ولی بخاطر داشته باشید خارج شدن چرک دلیل آن است که دستگاه دفاعی بدنتان را تلاش است تا نگذارد گرفتار میکروبها بشويد.

 

 

  • علت گرفتگی صدا موقع سرماخوردگی چیست؟

به هنگام سرماخوردگی، میکروبها گاهی در اطراف حنجره جای می گیرند. بدن با روش همیشگی اش شروع به مبارزه با این میکروبها می کند. یعنی خون را به سرعت با گلبولهای سفید میکروب کش به آنجا می فرستد. با این کار تارهای صوتی ورم می کنند و ضخیم تر می شوند. علاوه بر این تارهای صوتی مخاط اضافی ترشح می کنند تا با میکروبها بجنگند. این مخاط اضافی باعث می شود که صدای شما موقع صحبت کردن ضخیمتر شود. ضخیمتر شدن تارهای صوتی از یک طرف و مخاط اضافی از طرف دیگر صدای شما را بم و گرفته جلوه می دهد.

 

 

  • چرا ابتلا به سرماخوردگی ممکن است بارها اتفاق بیافتد در حالی که بعضی بیماریها را فقط یکبار می گیریم؟

از هر بار که به سرماخوردگی دچار می شویم بدن آنتیگورهایی برای ویروسی که ما را مریض کرده است، تهیه می کند. اما آنیتکورهای سرماخوردگی زیاد دوام ندارد. علاوه بر آن چون انواع و اقسام ویروسهای سرماخوردگی وجود دارد، آنتیکورهای سرماخورگی دفعه پیش ممکن است بر ویروس جدیدی که ما را مبتلا به سرماخوردگی کرده اثر نداشته باشند. به این دلیل است که چند بار سرما میخوریم هر سرماخوردگی نتیجه ویروس تازه ای است که آنتیکور آن در خون ما نیست. در مقابل سایر بیماریها نظير اوريون فقط از یک نوع میکروب پدید می آیند و وقتی به آنها مبتلا می شویم بدن آنتیکور ضد آنرا می سازد و دیگر به آن مبتلا نمی شویم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید